Trening er både sunt og morsomt, men du vil sikkert ikke legge igjen mobilen hjemme når du skal trene. Den må liksom være med, for det kan jo være både sosialt og nyttig å ha med mobilen. Den kan brukes til å overvåke treningen, til å dele bilder av spennende ting som skjer, og til å si fra at du blir litt forsinket fordi du har det gøy.
Samtidig kan trening også være en belastning for mobilen. Du planlegger selvsagt ikke å falle eller slå borti noe, men alle vet at dette plutselig kan skje. Da kan det gå utover mobilen, slik at skjermen blir ripet opp eller andre skader kan oppstå. Her får du derfor noen gode tips for å passe på mobilen mens du trener.
Tenk over plasseringen
Tenk først og fremst over hvor du plasserer mobilen. Ikke legg den i en lomme som ikke kan stenges. En lomme med lukket glidelås er best. Det er også best å legge den i en innerlomme, der den er mindre utsatt for slag fra greiner eller andre ting du kan komme borti mens du trener. Samtidig må ikke mobilen plasseres slik at den hindrer bevegelsene dine. Skal du løfte vekter, må du passe på at vektene ikke kan komme borti mobilen.
Bruk deksel
Mobilen bør alltid ha et deksel når du trener. Aller helst bør du også ha den i et etui. En midjeveske kan være perfekt når du trener. Da kan du også ha med deg litt drikke og en energibar i samme veske, og slipper å ha noe i hendene eller på ryggen.
Lær deg småreparasjoner
Lær deg gjerne å gjøre småreparasjoner selv. Det kan du spare mye penger på. Bestiller du reservedeler på nettet, for eksempel på teknikkdeler, sparer du enda merr penger. Søk på reservedeler iphone for å finne deler til din iPhone, eller søk etter deler til andre mobiler. Det er faktisk ikke så vanskelig å bytte ut skjermen selv. Batteriet er en annen svakhet på mobiler, for det svekkes etter hvert. Da er det bedre å kjøpe nytt batteri enn å kjøpe ny telefon. Det er selvsagt også mer miljøvennlig å bare bytte batteriet, for mobiltelefoner inneholder mange sjeldne metaller, som utvinnes under tvilsomme vilkår. Derfor bør du gi mobilen et så langt liv som mulig, og det gjør du ved å reparere småting selv.
Del treningsbilder
Det er gøy å dele treningsbilder, og det er også gøy å lagre gamle treningsbilder som motivasjon for deg selv. Skriv også opp tidene dine dersom du løper en fast løype. Hold orden på framgangen din. Hvor tunge vekter løfter du i dag i forhold til før? Hvor mange flere armhevinger klarer du? Ved å holde oversikten kommer du til å inspirere deg selv. Det gjør det lettere å fortsette å trene, og etter hvert blir det både en vane og en glede å trene. Du kommer til å føle deg friskere og får mer overskudd i hverdagen.