Kan man komme seg i form med Crossfit?

Crossfit er en form for trening som blir bare mer og mer populær i hele verden. Noen plasser, som for eksempel i USA, er Crossfit allerede veldig stort – selv om det er en relativt ny gren. Mange faller pladask for å trene på denne måten når de først prøver det. Og det er stadig flere Crossfit gymmer / treningssenter som åpner her til lands.

Dette er viktig å huske på når man skal komme seg i form

Kosthold er det absolutt viktigste når man skal komme seg i form. Man kan fremdeles kose seg med pasta med rød pesto og annen god mat når man skal komme seg i form. Her er nøkkelen da å tenke på mengde og regelmessighet.

Hvor store mengder man spiser av god mat har mye å si. God mat eller kosemat inneholder nemlig som oftest mange kalorier per 100 gram mat, og det er ikke sikkert de holder på metthetsfølelsen like lenge som sunnere mat. Dermed er det viktig at man ikke spiser for mye av det eller at man spiser det for ofte.

Hele nøkkelen til å komme seg i form er å forbrenne flere kalorier enn det man spiser per dag.

Det er mange som hevder at de har en spesial kur mot å miste fett, eller at man må følge de x antall stegene som man finner i kurset som de selger. Dette er rett og slett feil. Den eneste naturlige måten å miste fett, og komme seg i form på, er å forbrenne mer enn man spiser. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men slik er det. Det er som sagt den eneste måten som er naturlig og lovlig som man kan miste fett på.

Når man tenker på dette kan man se at både kosthold og trening er viktig. Kostholdet er viktigst fordi det er langt enklere å få i seg mye kalorier enn å forbrenne de på trening. Men trening er også viktig, for mer enn å bare forbrenne kalorier.

Hva er egentlig Crossfit?

Crossfit er en gren eller form for trening, som kombinerer alt av trening egentlig. I Crossfit trener man med alt fra egenvekt, til tunge styrkeløft, til sykling, løping, svømming og mer. For de som liker å trene vil nok Crossfit fort være en nesten sikker vinner.

For de som ønsker å prøve seg på trening, kan det også være en god ide å teste ut Crossfit.