Start egen bedrift som personlig trener

Mange liker å drive med fysisk aktivitet. Det være seg ulike ballidretter, løping, sykling, styrketrening eller mye mer. Å drive med fysisk aktivitet er noe av det viktigste vi gjør. Det tar vare på kroppen og gjør oss rustet til å møte hverdagen på en helt annen måte enn om vi var fysisk inaktive. Å trene gir overskudd, energi og forebygger mot skader og sykdommer.

Noen liker å hjelpe andre å trene. Det kan være trenere, idrettsledere, fysioterapeuter eller andre. I denne artikkelen ser vi nærmere på personlige trenere og hvordan man kan gjøre treningshobbyen om til et levebrød gjennom å starte egen bedrift. I den sammenhengen ser vi blant annet på hvordan man kan organisere bedriften, hvordan man kan markedsføre seg og andre viktige ting å huske på.

Bruk et godt CRM-system

Alle som driver eget firma bør ha et godt utarbeidet CRM-system for å holde kontroll på prosesser, systemer og oppgaver. Gjennom å bruke for eksempel lime-technologies.no vil man kunne holde god oversikt. Lime-technologies.no gir deg muligheten til å arbeide strukturert og effektivt og de har ulike CRM-systemer som kan tilpasses din bedrift.

Hvilken type trening?

Når det gjelder type trening du skal instruere i, er dette opp til hver enkelt. Det kommer gjerne an på egen erfaring og hva man trives med selv i. Det finnes mange treningsformer som gir bevist effekt på fysisk form, for eksempel crossfit eller vanlig styrketrening.

Som personlig trener bør man også legge til rette for at kunden får gode treningsvaner slik at progresjonen kan ivaretas også mellom treningene med personlig trener. Trening og kosthold er en livsstil og et grep mange tar (eller bør ta) for å få det bedre med seg selv.

Hvordan markedsføre seg som personlig trener?

Det finnes mange måter man som personlig trener kan markedsføre seg på. Et eksempel er gjennom sosiale medier som Facebook, Instagram og LinkedIn. På denne måten kan man nå ut til mange potensielle kunder. Det er viktig å ha en bestemt målgruppe og finne ut hvilke kanaler som er best egnet for å nå ut disse kundene.

Videre kan det være lurt å lage avtaler med ett eller flere treningssentre om for å få praktisere arbeidet sitt hos dem. Det vil gagne både treningssenteret, deg som personlig trener og ikke minst kundene som vil få et enda bedre treningstilbud.

Vi ønsker alle som ønsker å starte opp som personlig trener, masse lykke til!