Snart bikinisesong igjen!

Vinteren er vakker, men er det ikke også herlig når den begynner å slippe taket, snøen drypper fra grener og hustak, og varmegradene begynner å sette inn? Badesesongen kommer med stormskritt, men slapp av – du har fortsatt tid til å finne bikiniformen! Ikke noe er deiligere enn å være fornøyd med egen innsats og resultat når du tar av deg vinterklærne og kjenner de første solstrålene treffe huden og la oss felle den hvite vinterpelsen og kle oss i trendy brunt! Hva må til for å finne formen? Det spørs selvfølgelig på hva målet og utgangspunktet ditt er, men ofte innebærer det å ta av noen kilo, og kanskje stramme opp noen muskelgrupper. For å komme dit er det to ting du må tenke: hva du spiser og drikker, og trening. Vet du hvordan du kommer ditt på en smartest mulig måte? Ved å planlegge! Du finner mange treningsprogram på internett, eller du kan lage ditt eget. Mange av sentrene har også flinke Personlige Trenere som tar seg av jobben.

Ikke glem maten!

Mange undervurderer hvor viktig maten er. Faktisk har det vært beskrevet at maten er 70-80 % av resultatet, og det sier mye om hvordan det må prioriteres på veien til drømmekroppen. Denne bloggposten kommer ikke til å beskrive et fullt matprogram, men her kan du også få hjelp både av internett og av senterets egne trenere. Her er noen tips. Husk at uansett hvilke mål du vil nå, og selv om du kanskje vil kutte ned på kalorier, så er SUNNHET det viktigste målet ditt. Det er fullt mulig å gå for langt når man justerer kostholdet sitt, og gjøre det direkte usunt. Spis nok, gå heller ned litt saktere, pass på å få i deg variert kost som tar godt vare på kroppen, og ikke bare heng deg opp i kosttilskudd. De kan tilføre deg enkelte næringsstoffer, men de er fattige på variasjon. Grønnsaker, fisk, lyst kjøtt og vann er de viktigste byggesteinene for en sunn kropp. Når kostholdet er på plass, er det treningssenteret som gjelder, og det er kun hardt arbeid som fungerer. Sett opp et program som er tøft nok til å gi resultater, men ikke så tøft at du gir opp på veien eller skader deg.

Ikke alt kan løses med trening og kosthold

Noen ting ved kroppen kan ikke trenes bort eller endres med kosthold. Det kan være ting som uønsket hårvekst, arr etter ulykker, fødselsmerker, uproporsjonert kropp eller dårlige tenner. Da finnes det også alternativer som du kan tenke på, men først av alt bør du reflektere over avgjørelsen. Denne tingen som plager deg, er det bare du selv som tenker på det? Er bekymringen din uproporsjonalt høy i forhold til hva den faktisk innebærer? Vil det gjøre livet bedre å endre? Ofte er ikke ting så alvorlige som du tror, mens andre ganger kan det selvfølgelig gjøre at du føler deg bedre. Husk at inngrep kan innebære risiko, du kan komme til å angre, eller resultatet kan bli dårligere enn du håpet. Psykisk helse er også viktig, og hvis du er mann med uønskede fettansamlinger ved brystet f.eks., kan du ta vare på helsa med en gynekomasti. Dersom du føler deg helt sikker på at du vil gjennomføre, og aksepterer at det er en viss risiko, så kan det gjennomføres.