Motivasjon for å komme i gang med trening

Det er vanskelig å komme i gang med trening om man har valgt bort det å svette, øke puls-frekvensen og kjenne blodsmaken i kjeften en stund. Har man gått flere år uten en fast plan for å holde seg i form, er det lett at vekten går opp og humøret går ned. For det er nemlig forsterkende i den negative retningen, om man ikke får på seg treningstøyet med en gang.

Med centum får man råd til nytt treningsutstyr, og det gir en super motivasjon for å trene

Men hvordan skal man holde ut og fortsette treningen etter et forsøk. Det kan hende smertene overstiger noe du trodde var mulig, og kroppen nesten må re-installeres etter en hard styrketrening. Motivasjonen vi snakker om er å melde seg på arrangement.

Løping

Dersom man egentlig liker å løpe litt, så kan det å sette seg langsiktige mål være løsningen. Men det blir enda lettere om man melder seg på et arrangement til neste år. Om man for eksempel satser på langdistanser, er det mange hel eller halvmaraton man kan melde seg på.

Ja, det arrangeres maraton nesten hver dag ett eller annet sted i verden. Hvorfor ikke bli med på Oslo Maraton til neste år. Her kan man velge mellom 5 km, 10 km, halv maraton og maraton for å nevne noen. Løper man sammen med flere, vil det bli vanskeligere å skippe treningen. Neste mål blir kanskje New York Maraton?

Fitness

Fitness er en sport som er i sterk frammarsj. Treningen handler om fullstendig kontroll på elementene. For det første må man spise under et strengt regime, samtidig som man trener nok. Å melde seg på et Norgesmesterskap eller VM kan være motivasjonen som skal til for at man orke å legge ned alt arbeidet.

Fitness fins i mange varianter, og om man vil bli både sterk og utholdende, kan man velge crossfit. Det fins mange klubber i landet allerede, og melder man seg på, vil man få gode treningskamerater for livet. Denne sporten krever enorm styrke og utholdenhet, så om man trener denne formen for fitness, vil man bli i kjempegod form.

Har du anlegg for å få store muskler, er bodybuilding tingen. Her fins det månedlige og årlige konkurranser landet over.

Sykling

Det er sykling som er i vinden. Hvert fall de siste årene har det tatt helt av. Sykling er godt for kroppen uten at man risikerer belastningsskader. Men det kan virke kjedelig å sette seg på sykkelen for å rulle langs ukjente veier. Men er man flere vil det bli både morsomt og man får mer ut av treningen. Sykling kan kombineres med spinning og Fatbike-sykling på vinteren, og setter man seg mål om å delta på et ritt til sommeren, går treningen lettere.

I dag fins det sykkelritt nesten hver helg året rundt, både i landeveissykling, terrengsykling, utforsykling og BMX. Bli med på Birken eller Sykkel-Eneren for enda mer motivasjon.

Den viktigste motivatoren for å komme i gang med trening er derfor å trene sammen med andre og sette seg mål for det kommende året!