Fitness med sosiale medier

Fitness er noe som stadig flere bryr seg om, i en verden der det nesten ikke er godtatt å ha en normal kropp. Den skal helst være muskuløs, spretten og sexy. Fitness, eller det å ha en veltrent kropp, er vel noe alle kan tenke seg.

I dag er 99,99 % av oss koblet på internett døgnet rundt, og man ser stadig flere som velger å legge ut om sitt mer eller mindre perfekte liv. Men er det den eneste veien å gå, i et samfunn som stadig mer blir digitalisert og nettbasert?

En måte å håndtere teknologien er å omfavne den og ønske den velkommen. Her skal vi se på noen måter man kan bruke sosiale medier (SoMe) til å komme i form.

Facebook

Dersom man har Facebook (FB), er det kanskje først og fremst for å møte familie og venner. Men man kan bruke Facebook på mange andre måter. For det første kan det være lurt å samle venner som vil trene. Det kan man gjøre ved å lage arrangementer eller avtaler i en gruppe man oppretter. Her kan man legge ut treningstider og informere om hva slags trening man skal utføre. Kanskje har mange artrose (hvis man er oppi årene), og da kan mange dra nytte av samlingen hvor man utveksler tanker rundt problemene.

Det andre kan være å følge sider med informativt innhold. Her ser man hva andre i samme aldersgruppe trener og hva man trener for å komme i form. På Facebook ligger det tusenvis av slike sider ute, ofte med en tanke om å selge produkter. Men man kan bare lese om man vil.

Instagram

Instagram (IG) er selve mediet for de som vil være i rampelyset. Her legger man ut bilder, men man kan også lese og se innlegg som fitness-folkene har lagt ut. Det kan også være kjente idrettsstjerner som kommer med gode tips til hvordan man gjør sine squats, tar armhevinger og får 6-pack.

Instagram kan også være en stor motivator fordi man kan se videoene som de har lagt ut. Disse videoene kan gi en skikkelig boost, men det er også fint å kunne legge ut sine egne bilder og videoer av siste treningsøkt.

Koble til treningsapper

For å få en bedre effekt av trening og sosiale medier, kan man koble treningsappene sine til SoMe. Det kan for eksempel være Strava, RunKeeper eller Endomondo. Det som er bra med disse er at de arkivere alle treningsøktene slik at man kan registrere, vurdere, sammenligne og motivere seg selv til å fortsette å trene.

Når man bruker disse kan man se hvordan man gjorde det i fjor på samme tid, eller sjekke hva kompisen presterte på samme segment. Slik tar du fitness til neste steg med Sosiale Medier.