5 triks for å starte å trene igjen

Alle vet at det er vanskelig å trene jevnlig uten å miste selvdisiplin. Man prøver å komme inn igjen ved å lese “motiverende” sitater på Instagram, men det føles egentlig kun umulig. Det vil uansett ikke hjelpe å skylde på seg selv når man slutter, men det er selvfølgelig enklere sagt enn gjort. Derfor har vi laget en liste over tips, som kan være nyttige når det kommer til et tilbakefall angående trening.

1. Vite hva man skal spise

Man burde få minst 30 minutter av daglig aktivitet om dagen, men hva slags mat man putter inn i seg kan gjøre en stor forskjell når det gjelder energi og tankesett. Det er ikke nødvendig å unngå usunn mat for alltid når man skal starte å trene igjen, fordi hvis du trener hardt nok kan du forbrenne det. Husk uansett på at for noen er det vanskeligere å kontrollere seg når man først har startet å få smaken på noe søtt, og da vil det å vite hva man skal spise, hva og når, være hjelpsomt.

2. Planlegg treningstidene

Det er enklere å si når man ikke har planlagt noe å ville gi opp, fordi du ikke vet nøyaktig hva man burde gjøre den dagen. Ved å planlegge treningstidene, og i tillegg vite hva du skal, vil man bli mer effektiv gjennom dagen. Dette vil skape gode vaner, samtidig som man lager ukentlige rutiner. Oftest er forskjellen mellom en gjennomsnittlig hverdag og en hverdag man er fornøyd med de små daglige rutinene.

3. Se ut som du vil trene

Ønsker man å trene, burde man også se ut som man vil trene. En treningsbukse, og et par løpesko vil få deg i riktig trening humør raskt. Hvis du er en tenåring kan treningsklær fra kidsbrandstore.no gjøre susen, fordi det ofte er tilbud på slikt. Ellers er det bare å improvisere, men med riktig tøy og ordentlig utstyr kommer man vanligvis lengre.

4. Ikke start med for mye

En felle mange nybegynner og folk som prøver å komme tilbake til trening gjør er å starte med altfor mye. I løpet av din første uke har du planer om å trene en time, fem ganger i uka, men sannsynlig vil du lide et nytt tilbakefall, og den såkalte “onde sirkelen” vil starte igjen. Noen som har trent mye, med mer erfaring, vil ha en større sjanse til å lykkes med denne metoden, men det er sterkt anbefalt at du gradvis øker antall økter, lengde, og andre faktor for å tilpasse din fysiske tilstand.

5. Du er menneske

De fleste har opplevde et tilbakefall, vanligvis mer enn en faktisk. Vi, som mennesker, har alltid høye krav til oss selv, og dette er både et positivt og negativt trekk. Et slikt trekk vil motivere og forbedre oss i gode tider, mens den vil gå i den eksakt motsatte retningen i dårlige tider. Så hvis du ikke er vellykket den andre, syvende, eller nittende gang, må du minne deg selv på at du er menneske.