Tren ute i sommer

Endelig er sommeren her, og det er mulig å trene ute. Treningssentrene har vært stengt i hele tre måneder nå, og mange av oss har trent hjemme i stua. Nå som været er fint og temperaturene mer behagelige, kan vi endelig trene ute i friluft. Flere enn noensinne har fått øynene opp for jogging, men det er også flere måter å trene kondisjon på – selv uten å kunne benytte seg av utstyr og maskiner på sentrene.

Sykling er en god måte å trene opp kondisjon og musklene i kroppen på. Man trener da hovedsakelig setemuskulaturen, lår og legger. I tillegg er det en del styrketrening for armer, skuldre og rygg, selv om man ikke merker det like mye under treningen. Dette er en allsidig treningsform, som egner seg spesielt godt for de som ikke kan belaste knærne med jogging.

Husk riktig treningstøy

Treningstøy til sommertemperaturer er noe lettere enn klær til trening på vinteren. Det man må tenke på er at klærne skal være slitesterke og så behagelige at de ikke er noe hinder for fri bevegelse. Da kan man ta på seg elastiske tights fra Aimn, treningstopper og langermede overdeler. For å ikke få kald vind på halsen og brystet, er lette hettegensere spesielt designet til trening et hjelpsomt verktøy. Det holder trekket vekk halsen, samtidig som det ikke varmer kroppen mer enn ønsket. Under trening kan man lett ta den av og knyte den rundt hofta, slik at man slipper å bære på et plagg, da man vil ha hendene frie.

Når man trener utendørs på forskjellig underlag, er gode sko kanskje det aller viktigste utstyret man kan ha. Til trening på asfalt trenger man mer demping enn til trening i skogen. Knærne får mye slitasje av hardt underlag.