Faste treningsdager er et must

 

De fleste eksperter er enige om at regelmessig trening er et must for den som vil holde seg i form. Det forebygger skader på ledd og muskler, og det gjør at man holder hormonproduksjon og det indre i gang. Det hjelper mot ryggsmerter, dårlig fordøyelse og psykiske problemer. Du har sikkert hørt det flere ganger før.

Grunnen til at du har hørt det før, er at det stemmer innenfor de fleste rammer. De fleste av oss har til felles at vi sitter på rompa for store deler av døgnet, og at vi ikke lenger lever opp til idealet om den spreke nordmannen, men at vi heller er blitt mer og mer like våre late amerikanske idealer.

Faste treningsdager og litt rutiner hjelper med å rette på denne trenden.

Variasjon er også viktig

Om man først bestemmer seg får å følge en regelmessig treningsplan er det lett for at det kan bli for mye av det ene eller det andre. Det er viktig å rotere på forskjellige øvelser, slik at man unngår å gå lei, så vel som slitasjeskader og overtrening.

Mange av oss besøker treningsstudio, og det er fristende å gå dit. Alt er enkelt, pakket og klart. Også her anbefales man variasjon. Man burde løpe litt på mølla for å få varme i kroppen, deretter burde man rotere på apparatene. Om man trener på studio flere ganger i uka anbefales man å bytte på maskinene. En dag for understellet, den andre dagen for overkroppen, er en vanlig miks.

Men man burde se seg om utover dette. Om man bare trener på studio kan det nemlig lett bli en del statisk trening, på tross av aerobics-timer eller diverse danse- eller bokse-kurs. Det blir også lett kjedelig i lengden, om man ikke er på et av de store studioene, hvor man kan variere med fjellklatring og svømming i hall.

En god variasjon er at man kommer seg litt ut, for å gjøre mer tradisjonelle norske aktiviteter. På vinteren er det lurt å gjøre søndagen til skidag, mens den på sommeren blir til en turdag, hvor man bruker en time eller to i utmarka. En fast dag i svømmehallen er heller ikke å forakte. Variert aktivitet og bevegelse er nemlig en god balanse i forhold til statisk og punktvis trening i et studio.